Thuis

Een 3-luik aan mogelijkheden voor uw team!

Welkom op de website van Driestapswijs!123_blocks_iStock_000019136907XSmall

Hoe komt het toch..?

Dat de basale voorwaarden voor plezierig en succesvol werken in organisaties nog steeds niet op orde zijn. Dat het regelmatig tobben is in de onderlinge samenwerking. Er te weinig onderling vertrouwen is, en men zelden open en oprecht spreekt over zaken die er écht toe doen. Hoe komt het toch dat ondanks goede intenties en vele verbeterinitiatieven, het gewenste resultaat vaak uitblijft. Kortom: Hoe komt het toch dat samenwerken zo moeilijk is, en persoonlijk geluk op het werk veelal ontbreekt?

Verdomd lastig

We weten uit ervaring dat het verdomd lastig is om tegen iemand te zeggen wat je dwars zit. Het lijkt gemakkelijker om de kwestie met iemand anders te bespreken dan met de persoon zelf. Ergernissen weerhouden ons ervan om met plezier naar ons werk te gaan. Waarom spreken we onze last niet uit? Terwijl we weten dat niets-zeggen vervelende gevolgen kan hebben, en fijn samenwerken met collega’s in de weg zit. Waarom vinden wij het vaak nóg moeilijker om feedback te ontvangen, en deze voor ons eigen en gezamenlijk welzijn, toe te passen?

vraagteken3Wat weerhoudt u ?

Ieders verlangen is medespeler te zijn van een topteam, en het beste van zichzelf te geven. Een topteam gaat voor samenwerken en prestatie, waardoor ieders kwaliteit goed uit de verf komt! Wanneer het team geen schroom of angst meer kent, kan het grote veranderingen aan. Dat is onze ervaring!

mfpfkjo

Anders dan anders

Driestapswijs is een anders dan anders teamcoachingsprogramma van drie ervaren spelers in ‘coachingsland’. Met alle drie een eigen stijl en expertise op het gebied van teamsamenwerking, die naadloos op elkaar aansluit. Wij gaan voorbij aan de traditionele, klassikale training. Daar geloven we niet meer in. Wij zijn er wel van overtuigd dat het beter kan, als het gaat om fijn, constructief en succesvol samenwerken binnen organisaties. Crisis of geen crisis. Te veel kansen en mogelijkheden blijven liggen, te veel talent wordt onbenut, te veel belangrijke zaken zijn onbesproken. Zonde! Wij zijn een gedreven drietal en willen graag de beweging creëren, die het team nodig heeft.

Bent u toe aan het zetten van de noodzakelijke stappen, of suddert u liever door?

We bieden u een overzichtelijk, indringend, kortstondig en betaalbaar coachings-3-luik, dat beklijft binnen uw organisatie. U weet na afloop waar de schoen wringt. Wij geven ‘ klip en klaar’ antwoorden op bovenstaande ‘Hoe komt het toch?’- vragen, en zorgen voor de stappen die gezet moeten worden in de goede richting. Stappen waar u een leven lang plezier van heeft! Geen ingewikkelde plannen van aanpak,  sheets en hand-outs, maar een met zorg gemaakt programma op maat.

Handen uit de mouwen en gaan voor resultaat!

nieuwjaar 2012

We gaan graag met u aan de slag!

Traditioneel trainen is lang een manier geweest om inzichten te krijgen en vaardigheden aan te leren. De huidige tijd vraagt om meer. Mensen hebben behoefte aan concrete ondersteuning op de werkplek, en willen inzichten die direct toepasbaar zijn. Onze aanpak is dan ook praktijkgericht.

We hanteren een kort en krachtig programma:

Drie aaneengesloten resultaatgerichte workshops, in een doorlooptijd van 100 dagen, die u meteen helpen. Prangende vragen die ontstaan in uw dagelijkse praktijk, krijgen aandacht en direct antwoord. Intensieve, persoonlijke interviews gaan vooraf aan de workshops. De onderste steen komt boven in wat er werkelijk leeft binnen de organisatie. Wij zorgen voor goede uitwisseling en terugkoppeling en zitten dicht op het proces. Dan kun je pas echt stappen zetten!

Thema’s waarop we graag ‘doorprikken’  kunnen zijn:

ballon-+-naald1

Samenwerking en communicatie met leidinggevenden en collega’s
– Is er vertrouwen, is er veiligheid?
– Wat willen we elkaar zeggen maar durven en doen we niet ?
– Doe je mee aan wandelgangenpraat ?
Klantgerichtheid
– Kennen we de behoeftes van klanten eigenlijk, en spelen we daar goed op in?
– Hoe spreken we klanten aan: Is er een gevoel van warm welkom en hoe gastvrij zijn we ?
– Hoe gaan we om met onvrede en klachten: Leren we van onze fouten?

Energie
– Is er aandacht voor de energiegevers zoals creativiteit, innovatie,
pro-activiteit en ondernemersgeest?
– Durven we ook energievreters, zoals nutteloze vergaderingen bespreekbaar te maken?

…Of een ander thema dat voor u relevant is.

Het programma 

1-2-3-tv_Logo-1

Deel 1 – Workshop spiegeltheater: ‘Kale Waarheid Met Het Hart’

Blokken-stapelen

Kale waarheid met het hart gaat over zeggen-wat- je-wilt-zeggen; onomwonden, zonder angst en recht door zee. Maar het gaat ook over ruimte vragen, dingen voor elkaar krijgen en genieten van relaties. Daarnaast zou het geen programma zijn van Corrie Broks & Co. als de workshop niet bol stond van verrassende theaterelementen.

Naar aanleiding van de interviews en het meelopen in de praktijk wordt door ons een theaterprogramma opgemaakt. De deelnemers zien de eigen dagelijkse praktijk voorbij komen op een iets vergrote, maar realistische manier. Met behulp van spiegeltheater worden zij de regisseur van hun eigen situatie. Maar wel vanuit hun veilige stoel!

Deel 2 – Workshop ´Waar wil ik vanaf, waar wil ik naartoe?´

nar-1

De workshop is bedoeld voor het leidinggevend kader binnen de organisatie. Daar waar de workshop spiegeltheater thema’s bespreekbaar en toegankelijk heeft gemaakt, gaan we nu de diepte in, en worden zaken waar nodig op ‘scherp’ gezet.

Helder  en confronterend wordt duidelijk waar men goed is, waarin beslist niet, en waar de angels voor groei of succes liggen. Ieder raakt doordrongen van zijn persoonlijke rol in de veranderingen die nodig zijn. En welke stappen u als leidinggevende en uw team te zetten heeft! Op de typerende, “Verheijen-manier”:  Indringend, onomwonden, en provocerend indien nodig. Resultaat van deze workshop is een realistische, eenduidige, ambitie waarop voortgeborduurd wordt in de 3e workshop.

Deel 3. Workshop ´Welke stappen gaan we zetten?´ 

In deze workshop concretiseren wij de doelstelling uit workshop 2 door deze te vertalen naar feitelijk gedrag. De workshop is bedoeld voor alle teammedewerkers. Een ieder krijgt inzicht in de eigen kwaliteiten, maar ook in de valkuilen en in ineffectief gedrag. Iedereen wordt aangemoedigd vanuit verworven inzichten en enthousiasme, de eerste verbeterslagen te maken. Merkbaar voor klant en collega.

De aanpak van Henk kenmerkt zich door heldere analyses en conclusies. Op een aimabele manier, maar zonder omhaal en gericht op afspraken die staan en soelaas bieden voor team en individu.

Onze ervaring leert dat op het moment dat het team in beweging komt, er energie ontstaat die een ieder zal verrassen. En dat de onverwachte mogelijkheden van het team zichtbaar worden gemaakt.

Terugkerend onderdeel in de workshops zijn de basisprincipes van helder feedback geven. Vanzelfsprekend allemaal gericht op het vastgestelde ontwikkelthema.

De workshops worden telkens door een duo-coach gefaciliteerd. Onze aanpak is gericht op ervoor te zorgen dat u binnen 100 dagen kunt zeggen: “Deze workshops werken echt! We zijn daadwerkelijk stappen aan het zetten!”

Shoes-Row-466426Nog even op een rijtje:

  • U haalt veel expertise in huis om u nu ècht die stappen te zetten!
  • U krijgt een analyse, met advies- en ontwikkeltraject-op-maat!
  • U krijgt inspirerende workshops en de mogelijkheid voor ondersteuning op de werkvloer. Alles, zoals u het wenst!
  • U merkt snel verbetering die geborgd blijft!  

PrijsstellingBundelsEnStrippen_000004594214_850x466B-560x307

Het tarief voor 3 workshops door een duo coach/trainer/acteur is € 7.495,- excl. BTW. (teamgrootte maximaal 12 personen)
Inbegrepen: voorbereiding, uitvoering en nazorg, materiaalkosten, reis- en verblijfskosten.
Voor begeleiding van meerdere teams binnen uw bedrijf, geldt een kortingstarief.

Nieuwsgierig geworden?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@driestapswijs.nl

filrol-driestaapswijs

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s